ISSUES

Dag van de Ingenieur

Jaarlijks vindt de Dag van de Ingenieur plaats. Op deze dag wordt op een belangrijke plaats voor technologie in Nederland de Ingenieur van het Jaar gekozen door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI). Hij of zij wint de Prins Friso Ingenieursprijs.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. Prins Friso was ingenieur lucht- en ruimtevaarttechniek en werktuigbouwkunde. Daarnaast was hij in het bezit van een diploma bedrijfseconomie. Deze door Prins Friso zo nadrukkelijk gekozen combinatie van competenties maakten hem als ingenieur uniek. Zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar te eren met de Prins Friso Ingenieursprijs. Prins Friso was tevens zeer gewaardeerd lid van KIVI.

Naast de Ingenieur van het Jaar wordt er op de Dag van de Ingenieur ook de KIVI Academic Society Award uitgereikt. Voor de KIVI Academic Society Award komen hoogleraren in aanmerking die zich onderscheiden door uitmuntend onderzoek en hun vermogen om op aansprekende wijze de verbinding tussen wetenschap en maatschappij te leggen.

Nationale initiatiefnemerHet Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)
Websitehttp://www.dagvandeingenieur.nl
E-mailinfo@kivi.nl
Duur eventDag

Deel dit issue: