ISSUES

Dag van de Kinderkrant

Iedere laatste donderdag van juni is het de Dag van de Kinderkrant.

Op de Dag van de Kinderkrant vinden activiteiten plaats om regionale kinderkranten landelijk onder de aandacht te brengen. Kinderen staan bij deze activiteiten centraal.

Het is belangrijk dat kinderen van 7 tot en met 12 jaar hun eigen kinderkrant hebben, waarin zij zelf centraal staan en die gaat over leeftijdsgenootjes en over de plaats waar zij wonen en naar school gaan. Een kinderkrant die voor kinderen superleuk is om te lezen en waarmee tegelijk een educatieve en maatschappelijke bijdrage wordt geleverd.

Op de Dag van de Kinderkrant is er aandacht voor het belang van een regionale papieren kinderkrant voor elk kind in Nederland.

De kinderkranten dragen eraan bij dat kinderen meer en met meer plezier gaan lezen. Zorgen voor meer betrokkenheid van kinderen bij hun regio. En stimuleren kinderen om een eigen mening te vormen.

In 2020 viert de Rotterdamse kinderkrant Jong010 haar 10-jarig jubileum. Door heel Nederland starten naar voorbeeld van Jong010 regionale kinderkranten. De komende jaren wordt een landelijk netwerk opgebouwd van vrouwen die in hun regio een kinderkrant uitgeven.

Nationale initiatiefnemerKinderkrant Academie i.s.m. Stichting Jong010
Websitehttp://www.kinderkrantacademie.nl/dag-van-de-kinderkrant.
E-mailcontact@kinderkrantacademie.nl
OrganisatorenAngelique van Tilburg en Suzanne Huig
Duur eventDag

Deel dit issue: