ISSUES

Dag van de Kinderkrant

Iedere laatste donderdag van juni is het de officiële nationale Dag van de Kinderkrant.

Dit jaar valt deze dag op donderdag 25 juni 2020.

Het is belangrijk dat kinderen van 7 tot en met 12 jaar hun eigen kinderkrant hebben. Een krant waarin zij zelf de hoofdrol spelen en die gaat over leeftijdsgenootjes en over de plaats waar zij wonen en naar school gaan. Een kinderkrant die voor kinderen superleuk is om te lezen en waarmee een educatieve en maatschappelijke bijdrage wordt geleverd.

Op de Dag van de Kinderkrant is er aandacht voor het belang van een lokale papieren kinderkrant voor elk kind in Nederland.

In een kinderkrant lezen kinderen informatie die speciaal voor hen is. De kinderkranten dragen eraan bij dat kinderen meer en met meer plezier gaan lezen. Zorgen voor meer betrokkenheid van kinderen bij hun gemeente, woonplaats en buurt. En stimuleren kinderen om een eigen mening te vormen.

In 2020 viert de Rotterdamse kinderkrant Jong010 haar 10-jarig jubileum. Door heel Nederland starten in samenwerking met de Kinderkrant Academie en naar voorbeeld van Jong010 kinderkranten.

Op de Dag van de Kinderkrant vinden activiteiten plaats om lokale kinderkranten onder de aandacht te brengen. Kinderen staan bij deze activiteiten centraal. In verband met de corona-maatregelen is het evenement dat in het kader van deze dag zou worden gehouden naar een later moment verplaatst. Toch laten we de Dag van de Kinderkrant door de huidige omstandigheden niet zomaar voorbij gaan en is er aandacht voor de opkomst van de lokale papieren kinderkrant in Nederland.

Nationale initiatiefnemerKinderkrant Academie i.s.m. Stichting Jong010
Websitehttp://www.kinderkrantacademie.nl/dag-van-de-kinderkrant.
E-mailcontact@kinderkrantacademie.nl
OrganisatorenAngelique van Tilburg en Suzanne Huig
Duur eventDag

Deel dit issue: