ISSUES

Dag van het Werkplezier in de Zorg

Dag van het Werkplezier in de Zorg: iedere laatste dinsdag van januari.

 

Net als in 2019, 2020 en 2021, vindt ook dit jaar op de laatste dinsdag van januari de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’ plaats. De exacte datum is dinsdag 25 januari 2022.

Wij zouden het waarderen als jullie deze dag (wederom) willen opnemen in jullie inhaakkalender.

 

De ‘Dag van het werkplezier in de zorg’ is dé dag voor aandacht, waardering en respect voor de zorgprofessionals. Juist nu!

Sinds de coronacrisis is meer dan ooit duidelijk hoe onmisbaar de zorg is. Daarom willen we juist in deze tijd respect en waardering uitspreken en elkaar een hart onder de riem steken. Dit doen we door op dinsdag 25 januari in de spotlights te zetten wat wél goed gaat. Om de mooie en waardevolle kanten van het vak te belichten en de mooiste praktijkvoorbeelden te delen. Want er gebeurt zoveel moois binnen ons vakgebied, laten we daar met elkaar de loftrompet op steken!

 

De Dag van het werkplezier is het uitgelezen moment om, samen met collega’s, stil te staan bij het waardevolle zorgvak, juist in coronatijd. Vorig jaar was het (online) event met meer dan 3000 kijkers een groot succes. En ook deze editie laten we ons weer inspireren door verschillende activiteiten bij zorgorganisaties. We nodigen zorgorganisaties in het hele land uit om deze dag iets extra’s te organiseren voor hun medewerkers, om het werkplezier te bevorderen. Dit kan van alles zijn, iets groots iets kleins, of een initiatief dat een link heeft met één van de vier pijlers van werkplezier die in de online show centraal staan: zingeving, meesterschap, autonomie en sociale cohesie.

Ook zetten we tijdens de Dag van het werkplezier de finalisten van de Nationale HR Zorg Award 2021 in het zonnetje. Want ondanks dat de coronacrisis nog altijd een zware wissel trekt op de dagelijkse werkzaamheden van zorgprofessionals, gebeurt er zo veel moois. Daar mogen we trots op zijn!

 

Achtergrond:

Oud-politicus (en verpleegkundige) Sabine Uitslag zet zich samen met FWG Progressional People in om werkplezier op de agenda’s van alle zorgbestuurders in Nederland te krijgen. Met de beweging Werkplezier in de zorg willen we een positieve impuls geven aan het imago en de arbeidsmarktpositie van de zorg in Nederland. Doel is om het werkplezier van medewerkers in de zorg te vergroten en de kwaliteit van dienstverlening aan cliënten en patiënten verder te verbeteren.

 

Wij hebben een missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg! Op 25 januari, de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’ wordt het werkplezier van zorgprofessionals bij elke zorgorganisatie in Nederland extra onder de aandacht gebracht. We staan deze dag stil bij het schitterende vak dat zorgprofessionals hebben. En hoe we samen kunnen zorgen voor meer werkplezier in de zorg, zodat medewerkers blijven én de zorg aantrekkelijker wordt voor nieuwe en jonge mensen!

Nationale initiatiefnemerFWG Progressional People i.s.m. Sabine Uitslag
Websitehttp://www.werkplezierindezorg.nl
E-mailcommunicatie@fwg.nl
Duur eventDag

Deel dit issue: