ISSUES

Dag van het Zelfvertrouwen

Stichting De Ster helpt kinderen en jongeren al ruim 15 jaar met het ontwikkelen en verstevigen van een positief zelfbeeld. Tijdens verschillende vakantiekampen geven wij kinderen en jongeren (7 t/m 17 jaar) die beter willen leren omgaan met onzekerheid, pesten, vriendschap en voor jezelf opkomen, meer zelfvertrouwen. Op kamp zetten bevlogen vrijwilligers samen een onvergetelijke week neer waarin plezier centraal staat! In een veilige en leuke omgeving leren kinderen en jongeren van én met elkaar. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) blijkt dat de programma’s van Stichting De Ster een positieve uitwerking hebben op onzekere kinderen en jongeren op zowel korte als lange termijn.

Omdat er zoveel kinderen zijn die onzeker zijn, geen vrienden hebben (of niet weten hoe die te sluiten) of gepest worden, willen wij van Stichting De Ster de ‘dag van het zelfvertrouwen’ in het leven roepen. Om al deze kinderen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat positiviteit altijd prevaleert boven negativiteit.

Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat als kinderen op jonge leeftijd een gezonde dosis zelfvertrouwen bezitten zij beter in de maatschappij staan, een gelukkiger leven leiden en minder medische problemen ervaren.

De dag van het zelfvertrouwen is er dus op gericht om alle kinderen in Nederland te laten stralen!

Wij willen elk jaar op 8 februari een ludieke actie verzinnen om ervoor te zorgen dat deze dag landelijke bekendheid krijgt. Wij zullen samen met onze 450 vrijwilligers ervoor zorgen dat deze dag een groot feest gaat worden.

Nationale initiatiefnemerStichting De Ster
E-mailroos@stichtingdester.nl
Telefoon020-4281230
OrganisatorenRoos Goosen
Duur eventDag

Deel dit issue: