ISSUES

DigiDinsdag

Vierde dinsdag in september wordt vanaf 2019 ‘DigiDinsdag’ 

Digitalisering op de arbeidsmarkt zet zich in een razendsnel tempo door. Over een paar jaar ziet de arbeidsmarkt er volledig anders uit dan nu. Met beroepen die nu nog niet bestaan, en de grootste veranderingen moeten nog komen. Digitale vaardigheden zijn daarbij onmisbaar. Kinderen moeten veilig en flexibel leren functioneren in de digitale wereld en inzicht krijgen in hoe deze wereld in elkaar steekt. En dat begint bij het onderwijs.

In 2019 is op de eerste DigiDinsdag de Monitor Digitale Geletterdheid uitgebracht. De Monitor Digitale Geletterdheid richtte zich op het verkrijgen van inzicht in de status van digitale geletterdheid in het primair onderwijs in Nederland.

 

Nationale initiatiefnemerDigiDinsdag is een initiatief van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met CodePact (ondergebracht in NL Safer Internet Centre), Curriculum.nu, Kennisnet, Koninklijke Bibliotheek, Openbaar Onderwijs Groningen, SLO, Netwerk Mediawijsheid en mogelijk gemaakt door het ING Nederland Fonds. 
E-mailjoyce.martina@ecp.nl
OrganisatorenECP
Duur eventDag

Deel dit issue: