ISSUES

DigiDinsdag

Tweede dinsdag in september wordt vanaf 2019 ‘DigiDinsdag’ (deze dag komt jaarlijks terug).

Leerlingen die nu in groep 7 van de basisschool zitten, betreden over tien jaar de arbeidsmarkt. Nu al is er bijna geen beroep meer te vinden waarin geen digitale middelen worden gebruikt. Digitalisering op de arbeidsmarkt zet zich in een razendsnel tempo voort. Over tien jaar ziet de arbeidsmarkt er volledig anders uit dan nu. Met beroepen die nu nog niet bestaan, en de grootste veranderingen moeten nog komen. Digitale vaardigheden zijn daarbij onmisbaar. Kinderen moeten veilig en flexibel leren functioneren in de digitale wereld en inzicht krijgen in hoe deze wereld in elkaar steekt. En dat begint op de basisschool.

Dit gaat niet vanzelf. Zonder gecoördineerde actie zal in 2021 slechts een minderheid van de kinderen digitaalvaardig van de basisschool komen. ECP | Platform voor de InformatieSamenleving zet zich, samen met Mediawijzer.net, Kennisnet en de Koninklijke Bibliotheek, in voor het opgroeien in een digitale wereld.

Uit een eerste inventarisatie onder partners blijkt dat slechts 50% van de scholen op dit moment actief is op een van de terreinen van digitale geletterdheid. Dit betekent dat circa 1 miljoen kinderen niet vanzelfsprekend via school hun digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Internationale initiatiefnemerECP
Nationale initiatiefnemerECP
E-mailjoyce.martina@ecp.nl
OrganisatorenECP
Duur eventDag

Deel dit issue: