ISSUES

Fête de la Nature

Fête de la Nature is een nationaal evenement dat de natuur viert.

Prinses Irene deed in 2014 mee aan Fête de la Nature en legt uit waar dit evenement over gaat. „Het gaat erom dat iedereen, maar dan ook iedereen, iets buiten doet. Neem de natuur niet als  vanzelfsprekend, maar vier simpel en blij, dat de natuur bestaat in al haar facetten”, klinkt het wervend. „Van harte roep ik iedereen op, mee te doen!”

Al bijna 200 initiatieven werden aangemeld: „Van het aanleggen van een moestuin in de Haagse Moerwijk en een natuurfilmcursus voor kinderen in Brummen, tot ’s nachts op zoek gaan naar uilen op een eilandje bij Amsterdam, een triatlon of simpelweg een wandeling.”

Verschillende Europese landen vieren al Fête de la Nature: een ongecompliceerde eredienst voor de natuur, gezellig, sportief of informatief. „Ik zag het in Zwitserland, Belgie, Portugal en ook in Frankrijk, waar alleen al 1,4 miljoen mensen vorig jaar deelnamen. Het feest kon ik ook hierheen halen”, zegt de prinses als voorzitter van het NatuurCollege.

Een verjaardagfeest van de natuur. Dat is wat prinses Irene voor ogen heeft: „Maar met een cadeautje komen voor de natuur, dat kan niet! Iets leuks buiten organiseren kan wel en hoeft helemaal niets te kosten.” Ook op deze manier wil het NatuurCollege mensen de natuur laten beleven. „Onze organisatie is als een steen in de vijver die ons uitnodigt na te denken over onze relatie met de natuur. Met het leven zelf dus.”

 

Nationale initiatiefnemerStichting Fête de la Nature
Websitehttp://www.fetedelanature.nl
E-mailinfo@fetedelanature.nl
Telefoon(033) 25 39 724
Duur eventWeek

Deel dit issue: