Ga naar hoofdinhoud
Laden Issues

« Alle Issues

  • Dit evenement is voorbij.
Issuesreeks Issuesreeks: NATIONALE BEDANKDAG

NATIONALE BEDANKDAG

21 september

NATIONALE BEDANKDAG

Op 21 september 2021 werd de eerste Nationale Bedankdag in Nederland gevierd. Internationaal is de Bedankdag al langere tijd een belangrijke jaarlijkse dag om vrienden en familie te bedanken voor momenten waarop ze er voor je zijn of dingen die ze voor je doen. Uit onderzoek blijkt dat iemand bedanken blij en enthousiast maakt. Daarom worden mensen op de Nationale Bedankdag gestimuleerd elkaar vaker een extra bedankje te geven. Juist op de momenten en voor de dingen die vaak als vanzelfsprekend worden gezien.

Iemand anders bedanken loont, want 8 op de 10 mensen geeft aan zich gewaardeerd te voelen na een bedankje, 7 op de 10 is blij en enthousiast. Een bedankje geven is dus veel waard, voor zowel de gever als de ontvanger, maar toch vinden we dat we meer kunnen bedanken. Zo geeft 16% van de Nederlanders aan dat ze vaker iemand zouden moeten bedanken omdat hij of zij er voor hen is of hen steunt. Een bedankje vergeten wordt niet op prijs gesteld, 1 op de 5 Nederlanders voelt zich verdrietig en/of teleurgesteld en bijna een kwart voelt zich gepasseerd. En dat terwijl een bedankje geven niet moeilijk hoeft te zijn, de helft van de Nederlanders vindt dank je wel zeggen al genoeg. Geld is al helemaal niet belangrijk, slechts 17% geeft aan dat hij of zij liever geld ontvangt dan een bedankje.

Stimuleren om elkaar vaker te bedanken
Tijdens de coronapandemie is bedanken aan de orde van de dag. Natuurlijk worden de mensen in de zorg en bij de post- en koeriersdiensten volop bedankt, maar ook alledaagse zaken die vaak als vanzelfsprekend worden gezien worden beloond met een bedankje. Denk aan momenten waarop mensen in quarantaine zitten door corona en er simpelweg boodschappen moeten komen, een bezoekje aan de apotheek, een pakketje wegbrengen of even een rondje lopen met de hond. Momenten waarop je zonder vrienden en familie toch behoorlijk met de handen in het haar kan zitten.

Maar liefst 84% van de Nederlanders vindt dat het belangrijk is om mensen te stimuleren elkaar vaker te bedanken. De helft zegt meer mensen te gaan bedanken als ze zelf ook bedankt worden. Een mooie reden om de Nationale Bedankdag te organiseren.

Gegevens

Datum:
21 september
Serie:
Aandachtsgebied:

Initiatiefnemer(s)

Merci
Back To Top