Ga naar hoofdinhoud
Laden issues

« Alle issues

  • Dit evenement is voorbij.
issuesreeks issuesreeks: NATIONALE OVERBLIJFDAG

NATIONALE OVERBLIJFDAG

6 juni

NATIONALE OVERBLIJFDAG

06-06-2024 | Onderwijs en educatie

Het Overblijf Magazine initieert naar een idee van Saskya Wiegel de Nationale Overblijfdag. De dag waarop de ruim 70.000 vrijwillige medewerkers in de TussenSchoolse Opvang (TSO), ofwel het overblijven op de basisschool, erkenning krijgen voor het belangrijke werk dat zij doen. Gezien de aard en het belang van het werk verdient het overblijven een stevige positionering binnen de school. Het begeleiden van kinderen in de TSO is een vak apart. Er komt heel wat kijken bij het aansturen van een groep kinderen, met en zonder gedragsproblematiek. De TSO dient een maatschappelijk belang: Niet alleen draagt het bij aan de opvoeding van de kinderen, het stelt tevens de ouders in staat naar hun werk te gaan. Een goede TSO heeft een positief effect op het leerresultaat in de middag.

Alle basisscholen in Nederland wordt gevraagd om op eigen, creatieve wijze aandacht te schenken aan het werk van tso-medewerkers. Waardering voor de inzet van deze medewerkers mag door betrokkenen in de school met nadruk worden getoond. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met elkaar of met de ouders iets tekenen of knutselen ter aanbieding aan het overblijfteam. De schooldirecteur of stichting bestuurder kan haar visie op de TSO presenteren, een cursus cadeau doen of een taart bestellen.

De Nationale Overblijfdag zal jaarlijks gevierd worden op de eerste donderdag van juni. Het Overblijf Magazine wil scholen, directies, medezeggenschapsraden en ouderraden prikkelen om de Nationale Overblijfdag voortaan jaarlijks met enthousiasme te vieren en zal ideeën voor de invulling ervan aanreiken. Op de site van het Overblijf Magazine worden downloads beschikbaar gesteld zoals het logo, taartprint, placemats en ander materiaal om de dag een feestelijke tintje te geven.

De Nationale Overblijfdag is iedere eerste donderdag van juni.

Initiatiefnemer(s)

Saskya Wiegel en Overblijf Magazine
Telefoon
06 1056 8557
E-mail
info@overblijf-magazine.nl
Bekijk de site van Initiatiefnemer(s)
Back To Top