ISSUES

Kom in de Kas

Kom in de Kas 2021 staat gepland op 10 en 11 april 2021. In verband met het COVID19 virus is nog bekend of het evenement door kan gaan.

Dankzij de glastuinbouw zijn we in staat om in Nederland zeer diverse fruit- en groentesoorten te verbouwen. Heb je je altijd al afgevraagd hoe het in zijn werk gaat in een kas? Bezoek dan eens een van de deelnemende kassen aan Kom in de Kas. Dit evenement trekt ieder jaar vele duizenden bezoekers naar een van de meer dan 200 deelnemende glastuinders.

De Nederlandse glastuinbouw organiseert ieder jaar Kom in de Kas, het publieksevenement van de sector die bedoeld is om mensen een kijkje achter de schermen van de glastuinbouw te geven. Kom in de Kas is een evenement dat tot de best bezochte evenementen van het land behoort. Het is een landelijke dag omdat er 200 glastuinders hun deuren openen. Tot de glastuinders behoren bloementelers, plantentelers en groentetelers. Ze laten vol trots zien wat voor mooie producten ze telen en hoe ze dit doen. Zie bijvoorbeeld hoe er automatisch bewaterd wordt of hoe er exotische bloemen kunnen groeien in het koude Nederland. Het zijn leuke en ook zeker leerzame dagen voor jong en oud.

Ontstaan Kom in de Kas

Tijdens de Floriade in Rotterdam (1960) waren consumenten enthousiast over een presentatie van de groenteteelt. In de tuinbouw vroeg men zich af of je mensen niet eens in echte kassen moest laten kijken. Halverwege de jaren ‘60 werden open dagen georganiseerd bij de opening van nieuwe glastuinbouwgebieden in het Westland. Het succes daarvan leidde in 1972 tot een open dag bij de opening van het tuinbouwgebied Sion (Rijswijk). In 1977 werd voor het eerst de naam Kom in de Kas gebruikt.

Nationale initiatiefnemerLTO Glaskracht Nederland
Websitehttp://www.komindekas.nl
E-mailinfo@komindekas.nl
Duur eventWeekend

Deel dit issue: