ISSUES

Motivation to Move Week

DE MENTELITY FOUNDATION ORGANISEERT VAN 6 TOT EN MET 12 JUNI DE MOTIVATION TO MOVE-WEEK

In Nederland leven meer dan twee miljoen mensen met een lichamelijke handicap. Voor hen is bewegen, spelen en sporten niet altijd mogelijk. De Mentelity Foundation van meervoudig wereld- en Paralympisch kampioene Bibian Mentel organiseert tijdens de Motivation to Move-week (7 tot en met 13 juni) tal van activiteiten om ook deze groep mensen in beweging te brengen.

Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met een lichamelijk handicap misschien nog wel meer. Naast dat het bijdraagt aan een betere gezondheid, haalt het ze uit een sociaal isolement. Iets dat hard nodig is, want 60% van de mensen met een lichamelijke beperking voelt zich soms eenzaam.

Door de coronacrisis hebben alle mensen, wereldwijd, ervaren hoe het is om niet vrij te kunnen bewegen en sporten. Voor mensen met een lichamelijke handicap is dit echter de dagelijkse realiteit door het ontbreken van goede sportfaciliteiten of hulpmiddelen zoals protheses. De Mentelity Foundation roept alle (bekende) Nederlanders, buren, collega’s, klasgenootjes, vrienden en familie op om ook voor deze mensen bewegen, sporten en spelen mogelijk te maken.

Dat kan verschillen van het organiseren van een sportles voor dat kindje in een rolstoel, een golf-clinic voor die jongen met één arm, een fietstocht voor het revalidatiecentrum uit jouw stad of gewoon een wandeling met ouderen uit jouw straat. Maar denk ook aan een het opzetten van een actie om geld in te zamelen om sporthulpmiddelen te financieren of onze evenementen mogelijk te maken. Samen kunnen en mogen bewegen is wat ons motiveert!

Wil jij jouw steentje bijdragen aan de Motivation to Move-week door het organiseren van een crowdfundactie, een sportevenement, een wandelroute of een lezing om awareness te creëren? Neem dan contact op met de Mentelity Foundation (info@mentelityfoundation.org) om de mogelijkheden te bespreken. Samen brengen we Nederland in beweging!

 

Nationale initiatiefnemerMentelity Foundation
Websitehttps://mentelityfoundation.org
E-mailinfo@mentelityfoundation.org
OrganisatorenMentelity Foundation
Duur eventWeek

Deel dit issue: