ISSUES

VVN Theoretisch Verkeersexamen

Ieder jaar doen vrijwel alle basisscholen in Nederland mee met het VVN Verkeersexamen, hét verkeersmoment van het schooljaar. Op 6 april 2017 vindt het theoretisch examen plaats, in de weken daarna stappen ook veel kinderen op de fiets voor het praktijkexamen. Zo’n 200.000 kinderen uit groep 7 en/of 8 toetsen dan hun verkeerskennis en -vaardigheden.

15 miljoen

In 2016 werd het 15 miljoenste VVN Verkeersdiploma sinds de eerste organisatie in 1932 uitgereikt door de Minister van Infrastructuur & Milieu Schultz-Van Haegen. Verkeerseducatie staat in Nederland op een hoger plan dan in andere Europese landen. Uit een Europees rapport dat in 2016 is uitgekomen blijkt dat Nederland tot de top 3 van de veiligste verkeer-landen in Europa behoort.

Het verkeersexamen vindt altijd plaats op een donderdag in april. 6 April is dus geen vaste datum, dit wisselt per jaar.

Over VVN

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is dé maatschappelijke organisatie die -al meer dan 80 jaar- werkt aan verkeersveiligheid in Nederland. Iedereen is verkeersdeelnemer, iedereen heeft belang bij veilig verkeer. VVN streeft er naar om zoveel mogelijk mensen en organisaties te inspireren, te stimuleren en actief te betrekken bij verkeersveiligheid.

Nationale initiatiefnemerVeilig Verkeer Nederland (VVN)
Websitehttps://vvn.nl/verkeersexamen
E-mailinfo@vvn.nl
OrganisatorenVVN
Duur eventDag

Deel dit issue: