ISSUES

VVN Theoretisch Verkeersexamen

Het VVN theoretisch Verkeersexamen toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Maar de praktijk is minstens zo belangrijk. In de periode van maart tot en met juni stappen veel kinderen ook op de fiets voor het VVN praktisch Verkeersexamen. Tijdens het VVN praktisch Verkeersexamen toetsen we daarom of ze de kennis kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het echte verkeer.

Ieder jaar doen vrijwel alle basisscholen in Nederland mee met het VVN Verkeersexamen, hét verkeersmoment van het schooljaar. Op 4 april 2019 vindt het theoretisch examen plaats, in de weken daarna stappen ook veel kinderen op de fiets voor het praktijkexamen. Zo’n 200.000 kinderen uit groep 7 en/of 8 toetsen dan hun verkeerskennis en -vaardigheden.

15 miljoen

In 2016 werd het 15 miljoenste VVN Verkeersdiploma sinds de eerste organisatie in 1932 uitgereikt door de Minister van Infrastructuur & Milieu Schultz-Van Haegen. Verkeerseducatie staat in Nederland op een hoger plan dan in andere Europese landen. Uit een Europees rapport dat in 2016 is uitgekomen blijkt dat Nederland tot de top 3 van de veiligste verkeer-landen in Europa behoort.

Het VVN Theoretisch Verkeersexamen vindt altijd plaats op een donderdag in april. 4 April is dus geen vaste datum, dit wisselt per jaar.

 

Nationale initiatiefnemerVeilig Verkeer Nederland (VVN)
Websitehttps://vvn.nl/verkeersexamen
E-mailinfo@vvn.nl
OrganisatorenVVN
Duur eventDag

Deel dit issue: