ISSUES

Weekend van het Varken

Op 11 en 12 september 2021 zal het Weekend van het Varken op uitgebreidere en meer gestructureerde wijze worden gevierd dan de afgelopen jaren. 

Na enkele jaren gebrek aan centrale regie (en financiële middelen) wordt het Weekend van het Varken in 2021 onder de vlag van de POV georganiseerd. De Kerngroep Sector PR bestaat onder meer uit leden van de Stichting Varkens in Zicht (26 zichtstallen) en Varkens Vandaag (publiciteit voor positieve initiatieven in lokale, regionale en landelijke (massa)media genereren).
Waar in eerste instantie werd geopperd het publieksevenement vóór de zomervakantie te houden, is toch vastgehouden aan het ‘traditionele’ tweede weekend van september. Burgers zijn op 11 en 12 september  2021 welkom op de deelnemende varkensbedrijven.

Animo verwaterd

Het eerste Weekend van het Varken vond in 2007 plaats. Jaarlijks groeide het publieksevent uit tot en met de zevende editie (ruim 41.000 bezoekers bij 39 varkensbedrijven). Tot die tijd was de regie en financiering in handen van de  Productschappen Vee, Vlees en Eieren. Na die tijd is het animo en de gedragenheid van het varkensweekend enigszins verwaterd. Slechts enkele varkensbedrijven bleven de traditie van het tweede weekend van september het bedrijf open stellen voor het publiek trouw.

Nationale initiatiefnemerPOV
Websitehttp://www.stapindestal.nl/index.php/over-stap-in-de-stal
E-mailinfo@stapindestal.nl
OrganisatorenPOV, samen met de stichtingen Varkens in Zicht en Stap in de Stal
Duur eventWeekend

Deel dit issue: