ISSUES

Wereld Dyslexiedag

Dyslexie wordt vooral nog gezien als een beperking. Een eenzijdige visie met enorme impact op het zelfvertrouwen van jonge en volwassen dyslectici. Moderne wetenschappelijke onderzoeken en de ervaringen van vele dyslectici laten zien dat er een andere kant is aan deze neurologische medaille. Het is de hoogste tijd om meer aandacht te besteden aan het brede beeld van dyslexie om ervoor te zorgen dat alle dyslectici (en hun omgeving) meer kennis krijgen over die andere kant van de medaille en dat dyslectici vol zelfvertrouwen hun volledige potentieel kunnen bereiken.

Wat willen we bereiken?

  1. Bekendheid: We willen iedere dyslect, school, expert, werkgever, ouder, partner, vriend en familielid de nieuwste kennis brengen over het brede beeld van dyslexie. 
  2. Empowerment: We willen dat alle bezoekers van de evenementen zich geïnspireerd, up-to-date, optimistisch, hoopvol, en waardevol voelen. 
  3. Stimuleren van onderzoek: Het is van belang om nieuwe wetenschappelijke onderzoeken die gericht zijn op het brede beeld van dyslexie te stimuleren en een podium te bieden. 

Deze dag is jaarlijks op 6 oktober.

 

Duur eventDag

Deel dit issue: