ISSUES

Wereld TOS Dag

Wereld TOS Dag, ontstaan in Engeland, is op 16 oktober.

Het hebben van een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is niet makkelijk. Daarom zetten we iedereen die TOS heeft op vrijdag 16 oktober 2020 het zonnetje. Onder  wordt er deze dag internationaal aandacht gevraagd voor TOS. En dat is hard nodig. Want veel mensen hebben nog nooit gehoord van TOS.

TOS uit zich bij iedereen anders. Ongeveer 266.000 kinderen en jongeren hebben TOS (ongeveer 5%). In de hersenen van deze kinderen en jongeren wordt taal minder goed verwerkt. Mensen met TOS hebben daarom veel moeite met uiten en begrijpen van taal. Met extra hulp kunnen mensen met TOS goed meekomen. Er zijn meer mensen met TOS dan autisme of ADHD.

Dit jaar hebben we gekozen voor het thema Houd het helder!
We communiceren de hele dag met elkaar. Pratend, gebarend, via mail, WhatsApp, telefoon, Skype, Facetime, Facebook, Messenger, twitter, Instagram… Daar gaat nog wel eens iets mis. Hoe houden we het helder? Daarom is dit jaar het thema ‘Houd het helder’. Dat is voor iedereen belangrijk en zeker voor de 266.000 kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis.

Met verschillende organisaties door het hele land zijn bezig met het organiseren van allerlei acties.

 

 

 

 

 

Internationale initiatiefnemerRADLD.ORG
Websitehttp://www.wereldtosdag.nl
E-mailinfo@wereldtosdag.nl
Duur eventDag

Deel dit issue: