gtag('config', 'UA-27046615-8');
ISSUES

Wereld Waterdag (VN)

Wereldwijd staan waterbeheer en sanitatie onder druk. Dit leidt onder meer tot voedsel tekorten, uitputting van natuurlijke bronnen en bodemdaling. Klimaatverandering en demografische en economische ontwikkelingen hebben ons bewust gemaakt van de noodzaak om aandacht te vragen voor deze wereldwijde uitdagingen.

In 1992 hebben de Verenigde Naties (VN) 22 maart uitgeroepen tot Wereld Waterdag. Elk lid van de VN heeft zich gecommitteerd om deze dag te benutten voor het creëren van bewustwording bij het brede publiek en sectorpartijen over de nationale en mondiale waterproblematiek door activiteiten te organiseren die passen binnen de nationale context. Jaarlijks heeft deze dag ander thema om een aspect van de wereldwaterproblematiek te belichten. In 2018 is het thema ‘Nature for Water’.

Stichting Aquarius is een non-profit organisatie die aandacht vraagt voor schoon water door middel van uiteenlopende evenementen. Zo organiseert Stichting Aquarius sinds 2008 elk jaar de King Of The Rivers, de Zeemeerminnenparade en Wereld Water Dag met als doel een gedragsverandering te bereiken bij politici, wetenschappers, journalisten, ondernemers en burgers.

En bijna 20.000 basisschool leerlingen van 330 scholen over heel Nederland doen mee met de jaarlijkse campagne Wandelen voor Water. Dit jaar voor de 17e keer. Ze leren over het belang van veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen voor ons allemaal. Ook komen ze in actie door een sponsorloop te doen van 6 km met 6 liter water in een rugzak. Met de opbrengst die zij daarmee ophalen helpen zij hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden.De grootste gezamenlijke wandelevenementen van 2019 vinden plaats in Alphen a/d Rijn, Arnhem, Bussum, Ede (GLD), Eindhoven, Gouda, Huizen, Laren, Leerdam, Katwijk, Papendrecht, en Schoonhoven.

Internationale initiatiefnemerVN
Nationale initiatiefnemerStichting Aquarius + Aquaforall
Websitehttp://www.wereldwaterdag.nl + www.wandelenvoorwater.nl
E-mailinfo@wereldwaterdag.nl + c.amsinger@aquaforall.org
Telefoon+316 3826 5666 + 070 7200 870
OrganisatorenVN + Stichting Aquarius + Aqua for all
Duur eventDag

Deel dit issue: