ISSUES

Werelddag van het Bewustzijn van Ouderenmisbruik (VN)

De wereldbevolking van mensen van 60 jaar en ouder zal meer dan verdubbelen, van 542 miljoen in 1995 tot ongeveer 1,2 miljard in 2025. Ongeveer 4 tot 6% van de ouderen hebben thuis een of andere vorm van mishandeling meegemaakt. Mishandeling van ouderen kan leiden tot ernstig lichamelijk letsel en langdurige psychische gevolgen. Er wordt voorspeld dat het aantal gevallen van mishandeling van ouderen zal toenemen, aangezien veel landen te maken hebben met een snel vergrijzende bevolking.

Ouderenmishandeling is een wereldwijde sociale kwestie die de gezondheid en de mensenrechten van miljoenen ouderen over de hele wereld beïnvloedt, en een kwestie die de aandacht van de internationale gemeenschap verdient.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft in haar resolutie 66/127 15 juni uitgeroepen tot Werelddag van het Bewustzijn van Ouderenmisbruik (World Elder Abuse Awareness Day). Het is de enige dag in het jaar dat de hele wereld zich verzet tegen het misbruik en het leed dat sommige van onze oudere generaties wordt aangedaan.

 

Internationale initiatiefnemerVN
Websitehttp://www.un.org/en/events/elderabuse/
Duur eventDag

Deel dit issue: