Skip to content
Laden issues

« Alle issues

  • Dit evenement is voorbij.
issuesreeks issuesreeks: DAG BABYVERLIES

DAG BABYVERLIES

2 juni

DAG BABYVERLIES

02-06-2024 | Mens en maatschappij

Elke eerste zondag van juni is er een dag die speciaal is voor alle ouders die een kindje te vroeg verloren: Dag Babyverlies. Een dag om stil te staan bij de kracht van liefde en de blik op de toekomst te richten.

Waarom is deze dag zo belangrijk? Omdat het pure troost en erkenning biedt aan die moeders en vaders die met immense pijn en verdriet leven. De pijn die ze voelen is diep, onverwoordbaar en vaak onzichtbaar voor de buitenwereld. Maar weet dit: die pijn is een weerspiegeling van de immense liefde die ze voor hun kindje hadden.
Pijn = Liefde. Hoe meer je van je kindje hield, hoe dieper de pijn van het verlies. En die liefde, die onvoorwaardelijke band, is er niet voor niets. Die liefde is er om kracht te geven. Om te helpen door deze zware periode heen te komen. Om te inspireren om anderen te steunen die hetzelfde hebben meegemaakt.
Als ervaringsdeskundige en professional weet ik hoe allesverslindend het verlies van een kindje kan zijn. Zelf ben ik trotse mama van miskraamkindje Jasmijn en de stilgeboren zoontjes Tom (2006) en Tim (2007).
Dag Babyverlies is een dag om stil te staan bij alle kindjes die te vroeg zijn heengegaan. Een dag om te herdenken, te eren en kracht te putten uit de gedeelde ervaring. Een dag om te laten weten dat jullie niet alleen zijn.
Maar Dag Babyverlies is ook een dag om de blik op de toekomst te richten. Met de kracht van die onvoorwaardelijke liefde, met de steun van dierbaren en met de moed om verder te gaan, kunnen we stap voor stap een nieuw pad bewandelen.
Een pad waarop we onze dierbare kindjes altijd in ons hart dragen, terwijl we ruimte maken voor nieuwe dromen en geluk in ons leven.
Samen dragen we de herinnering aan onze dierbare kindjes in ons hart. En samen vinden we de kracht om verder te gaan, met de liefde die ons altijd zal verbinden.

Gegevens

Datum:
2 juni
Serie:
Aandachtsgebied:
Site:
https://desireevannieuwenhoven.nl

Initiatiefnemer(s)

Desirée van Nieuwenhoven
Telefoon
+31612856523
E-mail
contact@desireevannieuwenhoven.nl
Bekijk de site van Initiatiefnemer(s)
Back To Top