Ga naar hoofdinhoud
Laden issues

« Alle issues

issuesreeks issuesreeks: DAG VAN DE GRAP

DAG VAN DE GRAP

1 april, 2028

DAG VAN DE GRAP

Op deze dag mag iedereen elkaar in de maling nemen. De eerste vermeldingen van 1-april grappen dateren uit het begin van de 16e eeuw, van een herkomst ontbreekt elke aanwijzing.

Een greep uit de beste 1 april grappen. In 1960 vermelde het Nederlandse Journaal dat de Toren van Pisa was omgevallen, in de jaren ’70 plaatste een beeldhouwer een nep Paaseilandbeeld op het strand van Zandvoort, in 1998 vertelde Burger King een Whopper voor linkshandige te willen introduceren en in 2005 melde Dierenpark Emmen de geboorte van een geblokte zebra.

In 2014 liet de populaire boyband One Direction weten dat ze zouden gaan touren in Noord-Korea. De band, die bekendstaat om de strak gecoiffeerde haren van de bandleden, moet voor die tijd wel eerst naar de kapper: sinds vorige week is alleen het kapsel van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in het stalinistische land toegestaan. Het bleek uiteraard een 1-april grap.

In 2020 zijn er nauwelijks 1-april grappen uitgehaald. Grote bedrijven leken hun handen niet te willen branden aan grappen in de coronacrisis.

Gegevens

Datum:
1 april, 2028
Serie:
Aandachtsgebied:
Back To Top