Ga naar hoofdinhoud
Laden issues

« Alle issues

issuesreeks issuesreeks: DAG VAN DE ZORG VOOR MORGEN

DAG VAN DE ZORG VOOR MORGEN

30 oktober

DAG VAN DE ZORG VOOR MORGEN

De (ouderen)zorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Dit komt (mede) door de dubbele vergrijzing, uitdagingen op de arbeidsmarkt en ons huidige stelsel. Er moet nog veel veranderen om de wereld waarin wij allemaal ouder worden, goed te faciliteren. We zijn hard op zoek naar nieuwe kansrijke oplossingen, dat is onderdeel van de expeditie van Fundis.

Door het snel veranderende zorglandschap en de maatregelen vanuit de overheid beseften we al vroeg te bekijken wat de verzorgingsstaat nog kan regelen en wat we in de wijk, met familie en anderen, moeten zien op te lossen. Prettig, maar ook noodzakelijk, omdat ons zorgstelsel anders onherroepelijk vastloopt door de toenemende vergrijzing en de stijgende personeelstekorten. Om over toekomstige overheidsbezuinigingen als gevolg van de coronacrisis nog maar te zwijgen.

De situatie nu én die in de toekomst verdienen allebei onze volle aandacht. Wij zetten daarom onze grote reis voort, juist nu, om straks met alle collega’s en Fundisbedrijven goed voorbereid te zijn op de zorg van morgen.

We roepen iedereen in Nederland op om op 30 oktober in gesprek te gaan over ouder worden. Hoe wil jij ouder worden? Welke wensen en verwachtingen heb jij? En wat kun jij betekenen voor je partner, je ouders, je vrienden, je buren?

Doe mee, deel de campagne en draag bij aan het gesprek over morgen! Een uitgebreide toolkit is hiervoor beschikbaar.

De Dag van de Zorg voor Morgen is een initiatief van Fundis en onderdeel van de Actiz campagne Praat vandaag over morgen.

Gegevens

Datum:
30 oktober
Serie:
Aandachtsgebied:
Site:
https://www.zorgvoormorgen.nl/

Initiatiefnemer(s)

Fundis
E-mail
patricia.dekoning@fundis.nl
Bekijk de site van Initiatiefnemer(s)
Back To Top