Ga naar hoofdinhoud
Laden issues

« Alle issues

  • Dit evenement is voorbij.
issuesreeks issuesreeks: DRY JANUARY / IK PAS

DRY JANUARY / IKPAS

1 januari - 31 januari

DRY JANUARY / IKPAS

Dry January is een Brits initiatief, dat is overgewaaid naar Nederland. Tijdens Dry January is het de bedoeling dat je de hele maand januari geen alcohol drinkt. Een maand geen alcohol drinken heeft veel voordelen. Je slaapt beter, verliest gewicht, je hebt meer energie, de kwaliteit van je huid verbetert, het is goed voor je organen en je bespaart geld. In 2013 is de eerste Dry January-campagne in Engeland van start gegaan, via de vrijwilligersorganisatie Alcohol Change UK. Hier deden toen nog maar een bescheiden 4000 mensen aan mee. Pas vanaf 2014 werd het een wijd bekend fenomeen, waarbij in dat jaar al zo’n 17.000 Britten meededen.

Dry January is inmiddels overgewaaid naar andere landen, waaronder Nederland. IkPas is de Nederlandse variant van Dry January. Als je meedoet aan Dry January van IkPas, dan zet je je alcoholgebruik een maand op pauze. Dry January loopt van 1 januari tot en met 30 januari. De 40 dagen-challenge loopt van Aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Mocht je nu later in het jaar nog eens een maand of langer met de ondersteuning van IkPas geen alcohol willen drinken, dan kun je meedoen met een van de andere vaste maandchallenges. Iedere eerste van de maand start er weer een nieuwe maandchallenge. Inschrijven kan op ieder moment van de maand. Binnen een paar muisklikken heb je je aangemeld. Je kunt rekenen op ondersteuning in de vorm van laagdrempelige nieuwsbrieven, een dashboard, forum, dagboekfunctie en een IkPas-coach voor al je vragen.

IkPas is een paraplucampagne. Dat wil zeggen dat veel organisaties aanhaken bij het organiseren van deze actie. Allereerst doen alle 26 GGD’s en 10 verslavingszorginstellingen in Nederland mee aan de organisatie van IkPas. Ook het KBO/PCOB is een samenwerkingspartner als het gaat om het organiseren van IkPas voor senioren. Daarnaast heeft IkPas ook een internationale samenwerking met Alcohol Change UK, omdat IkPas de Nederlandse variant is van Dry January.

Gegevens

Begin:
1 januari
Einde:
31 januari
Serie:
Aandachtsgebied:
Site:
https://ikpas.nl/
Back To Top