Ga naar hoofdinhoud
Laden issues

« Alle issues

  • Dit evenement is voorbij.

NATIONALE WEEK ZONDER VLEES EN ZUIVEL

4 maart - 10 maart

NATIONALE WEEK ZONDER VLEES EN ZUIVEL

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Wij vinden dat elke dag vlees en zuivel eten niet meer van deze tijd is. Met de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel roepen we deelnemers op om een week vlees en zuivel te laten staan. Zo willen we een flexitarisch eetpatroon promoten, waarbij vlees en zuivel afgewisseld worden met vegetarische en plantaardige alternatieven. Vaker een dagje geen vlees, vis en zuivel eten is een kleine moeite maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees en zuivel te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel verlaag je de milieudruk van je voeding. Je bespaart bijvoorbeeld op watergebruik en de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. Iedereen die het volhoudt om gedurende één week geen vlees en zuivel te eten, bespaart maar liefst…

Stichting Nationale Week Zonder Vlees is een stichting met ANBI-status. De stichting is in het leven geroepen door Isabel Boerdam. Isabel is vegetariër sinds haar 9e en deelt sinds 2013 vegetarische inspiratie op haar foodblog De Hippe Vegetariër. In 2018 besloot ze dat het tijd was voor meer. Met haar communicatie-expertise en foodnetwerk als basis, besloot Isabel zelf een bijdrage te willen leveren aan de uitdagende klimaatdoelstellingen en de maatschappelijke gezondheid. Ze bedacht de Nationale Week Zonder Vlees en voerde de eerste editie in 2018 in haar eentje uit. Sindsdien is de campagne het jaarlijks terugkerende non-profit initiatief van haar Food Consultancy & Communications Agency Green Food Lab. Zo vertaalt Isabel met de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel de missie van Green Food Lab om de route naar meer plantaardig in Nederland te versnellen naar concrete acties met direct meetbare resultaten.

Sinds 2018 is er veel veranderd. Tijd dus voor een volgende stap. Vlees is namelijk niet het enige wat een enorme CO2-uitstoot en waterafdruk achterlaat, ook zuivel is erg belastend voor het milieu. In 2022 is daarom de extra laag ‘& Zuivel’ toegevoegd aan de campagne. De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel vindt jaarlijks plaats in maart.

Gegevens

Begin:
4 maart
Einde:
10 maart
Serie:
Aandachtsgebieden:
,
Site:
https://weekzondervlees.nl/

Initiatiefnemer(s)

Isabel Boerdam
E-mail
weekzondervlees@gmail.com
Bekijk de site van Initiatiefnemer(s)
Back To Top