Ga naar hoofdinhoud
Laden issues

« Alle issues

  • Dit evenement is voorbij.
issuesreeks issuesreeks: VEGANUARY

VEGANUARY

1 januari - 31 januari

VEGANUARY

Volgens onderzoek van Thuisbezorgd.nl* en iVox blijkt dat de interesse van Nederlanders voor vegan maaltijden blijft groeien. Toch twijfelt één op de drie fijnproevers of ze met plantaardige maaltijden wel voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen.

Thuisbezorgd.nl sluit zich daarom aan bij het wereldwijde initiatief Veganuary om iedereen te inspireren in januari vegan eten te proberen. Samen met experts en restaurants helpt Thuisbezorgd.nl de hele maand om de stap voor Nederlanders naar vegan zo makkelijk mogelijk te maken.

– 40% van alle Nederlanders en ruim de helft van de jongeren eet minstens een keer per maand vegan

 – Bijna 30% heeft in de afgelopen 5 jaar voor het eerst bewust een vegan maaltijd geprobeerd

 – 32% van de Nederlanders die wel eens vegan eten geeft aan niet altijd goed te weten hoe ze voldoende essentiële voedingsstoffen kunnen binnenkrijgen

De Veganuary-beweging, waarbij honderdduizenden mensen wereldwijd het jaar beginnen met een vegan voedingspatroon, bestaat sinds 2014 en won de afgelopen jaren sterk aan populariteit. Ook Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer mensen de stap naar vegan willen maken. Zo’n één op de vijf Nederlanders (21%) overweegt om vaker vegan te bestellen dan vijf jaar geleden. Die houding is terug te zien bij de grootste eten bestelsite van Nederland. In 2020 zag Thuisbezorgd.nl het aantal bestellingen van vegan maaltijden bijna verdubbelen. Het aantal vegan maaltijden aangeboden door restaurants is daarbij ook met 40% toegenomen.

WAAROM VEGAN ETEN?

Voor de meeste Nederlanders is dierenwelzijn (1 op de 5) de belangrijkste reden om vegan te eten, gevolgd door het klimaat en hun gezondheid. Vrouwen (21%) geven vaker dan mannen (11%) aan dat ze voornamelijk vanwege het welzijn van dieren vegan zouden eten.

Lisa Stel, (vegan kookboeken auteur en adviseur), die samenwerkt met Thuisbezorgd.nl tijdens Veganuary: “Er zijn genoeg redenen om (vaker) plantaardig te eten. Zo draag je bij aan een gezondere planeet en leefomgeving, minder dierenleed, een goede gezondheid en het is ontzettend lekker. Toch kan de overstap naar een uitgebalanceerd plantaardig voedingspatroon als een uitdaging klinken. Gelukkig is het makkelijker dan je denkt en zijn er tal van mogelijkheden waarbij je niets hoeft in te leveren qua smaak. Daarom ben ik blij dat grotere bedrijven zoals Thuisbezorgd.nl dit initiatief supporten en op deze manier een groter publiek inspireren om vaker te kiezen voor een lekker vegan gerecht. Ik draag hier graag aan bij, want elke stap telt.”

VEGANUARY ZO MAKKELIJK EN LEUK MOGELIJK MAKEN

Thuisbezorgd.nl wil Nederlanders inspireren om in januari vegan te eten. Dat kan zijn voor een volledige maand of bijvoorbeeld voor één dag in de week. Hoe dan ook helpt Thuisbezorgd.nl iedereen die deelneemt aan Veganuary met een aantal initiatieven. Zo deelt het bedrijf de hele maand tips en adviezen met hulp van experts zoals Lisa Stel, auteur van twee vegan kookboeken en het populaire Lisa goes Vegan platform. Daarnaast worden tips voor maaltijden en restaurants gedeeld, maar worden er ook speciale kortingen en samenwerkingen met restaurants geïntroduceerd om de stap naar een vegan voedingspatroon zo eenvoudig mogelijk te maken.

“Veganuary inspireert elk jaar mensen wereldwijd om plantaardige maaltijden uit te proberen en zo bij te dragen aan een betere wereld”, zegt Thomas van den Hof van Thuisbezorgd.nl. “We zien ook dat steeds meer Nederlanders op zoek zijn naar vegan maaltijden. We nemen dan ook graag deel aan Veganuary en hopen zo een steentje bij te dragen om plantaardig eten aantrekkelijker en toegankelijker te maken.”

Gegevens

Begin:
1 januari
Einde:
31 januari
Serie:
Aandachtsgebieden:
,
Site:
https://www.thuisbezorgd.nl/thetakeaway/veganuary/

Initiatiefnemer(s)en

Veganuary
Thuisbezorgd
Back To Top