Ga naar hoofdinhoud
Laden issues

« Alle issues

issuesreeks issuesreeks: WEEK VAN DE LIEVE BRIEFJES

WEEK VAN DE LIEVE BRIEFJES

13 januari, 2027 - 19 januari, 2027

WEEK VAN DE LIEVE BRIEFJES

Een initiatief om mensen te verbinden; een lief briefje schrijven voor iemand. Voor de lieve buurvrouw, voor een goede vriend, of voor een onbekende. Gewoon, zomaar!

Initiatiefnemer(s)en: Ingrid Koetzier. Peggy Limburg, Femke Wester

Van Groningen tot Limburg: de Week van de Lieve Briefjes van start!

Van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 januari 2024 is het weer de Week van de Lieve briefjes. De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander.  De speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes (ansichtkaartjes) zijn vanaf maandag 8 januari op heel veel verschillende plekken in Nederland af te halen zijn. Lukt het je niet om ze af te halen? Dan kun je ze ook online bestellen. Naar wie ga jij een lief briefje sturen?

De Lieve Briefjes waren dit jaar gratis beschikbaar in alle bibliotheken in de provincie Groningen, bij servicepunten van Qbuzz in Groningen en Drenthe en bij meer dan 185 bibliotheken en welzijnsinstellingen in het land, van Schiermonnikoog tot Zuid-Limburg. De complete lijst en kaart met afhaalpunten is te vinden op weekvandelievebriefjes.nl/afhaalpunten/.

Hartverwarmende acties

Iedereen wordt blij van een briefje met een lieve boodschap en er kunnen er niet genoeg van worden verspreid. Daarom roept de organisatie van de Week van de Lieve Briefjes alle verenigingen, groepen en scholen op om samen briefjes te schrijven en te verspreiden. Daar zijn al verschillende hartverwarmende reacties op gekomen. Zo hebben kinderen van het DAK Kindcentra in Den Haag zelf 150 kaartjes gemaakt voor eettafels in bejaardencentra. In Ten Boer organiseert WIJ Ten Boer schrijfmomenten voor bezoekers om samen Lieve Briefjes te schrijven. En in Raamsdonksveer gaat sneldichter Linda Blij Lieve Briefjes schrijven voor bezoekers van bibliotheek Theek 5.

Belangeloos

Het doel van de Week van de Lieve Briefjes is om mensen met elkaar te verbinden. De week is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU en wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. Alle organisaties werken belangeloos mee. Zo wordt de actie ondersteund door onder meer Gemeente Groningen, Qbuzz, Biblionet Groningen en vrijwilligers die de kaartjes verspreiden. Ook de ontwerpen van de kaartjes zijn belangeloos gemaakt door vier inzenders van ontwerpwedstrijd voor de kaartjes van 2023: Autumn van Grol, Janet Baas, Nicole de Vries en Kim Elants.

Gegevens

Begin:
13 januari, 2027
Einde:
19 januari, 2027
Serie:
Aandachtsgebied:
Site:
https://www.weekvandelievebriefjes.nl

Initiatiefnemer(s)

Stichting Buitengewoonleven.nu
Telefoon
06 25535538
E-mail
info@weekvandelievebriefjes.nl
Bekijk de site van Initiatiefnemer(s)
Back To Top