Ga naar hoofdinhoud
Laden issues

« Alle issues

  • Dit evenement is voorbij.

WERELD MONDGEZONDHEIDSDAG

20 maart

WERELD MONDGEZONDHEIDSDAG

Op World Oral Health Day, in het Nederlands Wereld Mondgezondheidsdag, vragen tandartsen wereldwijd aandacht voor het belang van goede mondzorg en het verband tussen een gezonde mond en de algemene gezondheid en het welzijn. Het evenement wordt ieder jaar gehouden op 20 maart. In Nederland wordt Wereld Mondgezondheidsdag georganiseerd door de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten.

De Week van de Mondhygiënist wordt ieder jaar rond de Wereld Mondgezondheidsdag georganiseerd door NVM-mondhygiënisten. In 2024 is dit van 18 tot en met 24 maart.
Tijdens de Week van de Mondhygiënist wordt bewustwording gecreëerd rondom het belang van mondverzorging. NVM-mondhygiënisten en haar leden zetten zich ieder jaar in om een succesvolle en informatieve week te organiseren, waarbij ze haar waardering uitspreken voor de professionele inzet van mondhygiënisten. Mondhygiënisten spelen een essentiële rol in het handhaven van een gezonde mond en het voorkomen van mondproblemen. Iedere editie worden er diverse activiteiten georganiseerd, ondersteund door NVM-mondhygiënisten en haar leden. Hierbij ligt de focus op het informeren van het publiek over de nieuwste ontwikkelingen in de mondzorg, delen van praktische tips voor een optimale mondgezondheid en het benadrukken van het belang van regelmatige controles. Klik hier voor meer informatie over deze actieweek op de site van NVM-mondhygiënisten.

Gegevens

Datum:
20 maart
Aandachtsgebied:
Site:
http://www.wohd.org/

Initiatiefnemer(s)en

FDI
KNMT
Tandartsen wereldwijd
Back To Top