Ga naar hoofdinhoud

EINDEXAMEN VMBO TL, HAVO, VWO #6

Het eindexamen in het voortgezet onderwijs bestaat uit het schoolexamen en het centraal schriftelijk examen aan het eind van het laatste schooljaar.

SCHOOLEXAMEN

Scholen stellen zelf het schoolexamen op. Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) bepaalt welke onderwerpen minimaal aan bod moeten komen in het examenjaar. De data voor de schoolexamens staan niet landelijk vast. Scholen bepalen zelf wanneer ze bepaalde vakken toetsen. Het schoolexamen bestaat meestal uit 2 of meer toetsen per vak. Dit kunnen mondelinge, praktische of schriftelijke toetsen zijn. Vakken zonder centraal examen kunnen al eerder dan in het laatste schooljaar worden afgerond.

CENTRAAL EXAMEN

Het centraal examen is voor heel Nederland hetzelfde voor alle leerlingen van dezelfde onderwijssoort. Leerlingen krijgen dezelfde examenvragen voor hun verplichte vakken en keuzevakken. Het centraal examen is altijd aan het einde van het laatste schooljaar. Het ministerie van OCW stelt het centraal examen vast.

EINDEXAMEN DOEN IN EXTRA VAKKEN

Leerlingen kunnen examen doen in extra vakken. Het eindcijfer voor extra vakken wordt op dezelfde manier berekend als voor de andere examenvakken. De leerling kan vragen om de examenresultaten van extra vakken op de cijferlijst op te nemen. De aanvullende vakken tellen dan mee om de uitslag van het examen te bepalen.

(Bron: rijksoverheid.nl)

Website https://www.examenblad.nl/examenrooster/2023?u=%E2%9C%93&dlgid=lx5jnnk9r84mk&s01=
Duur event Week

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top