Skip to content

Teddy Day

10 februari wordt elk jaar gevierd als Teddy Day. Op deze dag schenken mensen teddyberen aan hun geliefden. Een teddybeer belichaamt perfect de gevoelens van liefde, warmte en zorg.

Geschiedenis van de teddybeer

De knuffel dankt zijn naam aan Theodore ‘Teddy’ Roosevelt, de 26e president van de Verenigde Staten. In 1902 ging de voormalige president met enkele helpers en honden op berenjacht in de stad Onward in Mississippi. De jachthonden slaagden erin een zwarte beer te lokaliseren en in het nauw te drijven, waarna het wilde dier werd vastgebonden aan een wilgenboom. Toen Roosevelt werd uitgenodigd om de gewonde beer neer te schieten, weigerde hij dat met de mededeling dat het “onsportief” zou zijn.

Het verhaal werd destijds breed uitgemeten in de pers en trok ook de aandacht van een cartoonist die besloot er een satirisch tintje aan te geven. Nadat de politieke cartoon in de kranten was verschenen, inspireerde hij een New Yorkse speelgoedwinkelier genaamd Morris Mitchom en zijn vrouw Rose. Het echtpaar maakte een opgezette speelgoedbeer en noemde hem Teddy’s Bear.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top